Hello, ik ben Oscar Van de Walle kleine broer van Roland en geboren te Gent op 27 juli 1947

Freddy Matthys

Mijn schooljaren

waren aan de beroepsschool en ik ben gaan werken op de leeftijd van 16 jaar als metaalarbeider.

Tijdens mijn jeugd

deed ik veel aan sport. Ik heb vooral geworsteld in de Grieks Romeinse en in vrije stijl. Die sport was niet voor watjes hoor en ik kon mijn mannetje staan. Zo behaalde ik de 2e plaats in de Nederlandstalige kampioenschappen, 3e plaats in het Belgisch Kampioenschap en enkele ereplaatsen.

Op 2 mei 1966

werd ik opgeroepen om mijn dienstplicht te vervullen als soldaat milicien bij de tanks. Mijn drie maanden durende opleiding kreeg ik op de gekende “Pattontank” als tankbestuurder. Eind juli kreeg ik mutatie naar het 4 L (Lanciers) te Soest.

In september

de ideale maand om oefeningen en maneuvers te doen, mocht het peloton, waartoe ik behoorde, deelnemen aan de midden zware tanks schietwedstrijd. Het was de gekende “Canadian Army Trophy Competition” die in Bergen Höhne doorging. We behaalden de tweede plaats wat voor ons Belgskens een zeer goed resultaat was.

Naast oefeningen en maneuvers

mocht onze eenheid had, zoals vele andere eenheden, de wacht doen aan het koninklijk paleis te Laken. Ik herinner mij vooral dat het zeer koud was en dat onze grootste bezorgdheid was om vooral warm te krijgen.

Op 27 april 1967

zwaaide ik af als milicien.Ik leerde mijn echtgenote kennen op de kermis en ben met haar 49 jaar gelukkig getrouwd. Ik heb 2 kinderen die allen gezond en gelukkig zijn. Ik leerde dansen en vind dit ook een stijlvol en gezellig gebeuren.

Mijn beroepsloopbaan

was als REPAIRMAN bij de firma “Volvo” te Gent.

Nu houd ik mij vooral bezig met het ondersteunen van onze vzw “Koninklijke Verbroedering Grenadiers Vlaanderen” waar ik de functie waarneem van commissaris. Deze functie houdt in dat de rekeningen dienen nagetrokken te worden en de uitgaven en inkomsten jaarlijks uitgeplozen. Onze bevindingen komen op papier en tijdens de Algemene Statutaire Vergadering wordt dit voorgelegd aan al onze aanwezige leden. Verder neem ik regelmatig deel aan de veelvuldige herdenkingen en eerbetoon met bloemlegging aan gesneuvelden en oorlogsslachtoffers.

Maar wat doet een Lancier

bij de Grenadiers zal je denken. Wel het is eenvoudig: ik amuseer me er en het is een prettige groep die goed en vriendschappelijk samenwerkt voor haar leden. Elke eurocent wordt twee keer omgedraaid voor men die uitgeeft.

Het zijn vooral de waarden waar de bestuursleden voor staan die mij heeft doen besluiten om mijn diensten aan te bieden. Ik kan het gewoon aan iedereen aanbevelen om zich lid te maken van een vereniging die sociaal is ingesteld en die waarde hecht aan vriendschap en kameraadschap.

®Hosted en created by Softfusion

PirreOscar Van de Walle