Digitaal dagboek

Lees hier onze spannende verhalen

Rachel Bostock – The Last Post gespeeld op viool

by Jacqueline Boelens on 28/11/2018

Na haar ANZAC Day-herdenkingen, voelde Rachel zich geïnspireerd om haar eigen eerbetoon te betuigen aan de dappere ANZAC’s, waaronder die van haar overgrootvaders.

Helaas is geen van beiden thuisgekomen. Aan degenen die toen dienden en aan hen die nu dienen, ik dank u. Hier is haar vertolking van The Last Post.

Het Australian and New Zealand Army Corps, veelal afgekort tot ANZAC of Anzac, is de naam waaronder Australische en Nieuw-Zeelandse troepen gezamenlijk optreden in oorlogstijd.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vocht het ANZAC samen met de Engelsen in de Slag om Gallipoli (Ottomaanse Rijk), in het offensief tegen de Turken in Palestina, in West-Vlaanderen en in Frankrijk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond het ANZAC de Britten vanaf de thuisbasis bij in de strijd in het Verre Oosten, vanuit Egypte in Abessinië, Noord-Afrika en Italië.

De langstdurende en meest controversiële inzet van ANZAC-troepen vond plaats in de jaren zestig toen zij in de Vietnamoorlog meevochten aan Amerikaanse zijde.

Op ANZAC Day (25 april) worden de slachtoffers herdacht die tijdens de inzet wereldwijd zijn gevallen. In Australië is dat een zeer ceremonieel gebeuren. In Nieuw-Zeeland wordt ANZAC Day daarnaast steeds meer gebruikt door pacifistische groeperingen om te demonstreren.

The Last Post

Partituur van de The Last Post

Jacqueline BoelensRachel Bostock – The Last Post gespeeld op viool